Saunainter - Saunakauppa kaikkine tarvikkeineen

HÖYRYSAUNALAITTEET JA MAHDOLLISUUDET

Kuvassa on koko moderni höyrysaunasarja. Linkit vievät myymäläämme, josta näet hinnat. 

1. Höyrygeneraattorit10. Laatat, mosaiikit19. Ergonominen istuin
2. Kondenssiveden poisto11. Runko, kehys20. Valot 
3. Viemäröinti 12. Kehyksen kiinnitys21. LED-valot
4. Ohjauspaneeli13. Istuimet 22. Ilmanvaihto 
5. Höyryputkisto14. Laatta liimaa23. Höyryhuoneen ovet 
6. Aromit 15. Vahvistusverkko 24. Lasiseinät
7. Höyrysuutin16. Laatat, mosaiikit25. Ohjauspaneeli
8. WEDI levyt17. Musiikkikaiuttimet26. Musiikkikeskus
9. Laatta liimaa18. LED-nauhavalaistus  

RAKENNA HÖYRYSAUNA ITSE!

Tästä artikkelista löytyvät perustiedot sekä höyrysaunan rakenteesta että sen rakentamisen vaiheista omin käsin. Katso saunojen esimerkit tästä. Suosittelemme sinulle ensin perehtyä tuotteiden valikoimaan, joka löytyy tästä linkistä kuin www.saunainter.com ja valita sopivat toiveiden mukaiset tuotteet sekä tehdä tuotteiden listan:

  1. Höyrystin: Malli, teho.
  2. Ovi. Malli, koko, kätisyys ja lasin väri.
  3. Katto, seinät. Polystyreeni paneelit / koko.
  4. Saunaistuimet. Polystyreeni istuimet, koko.
  5. Lisämateriaalit. Vedeneristys, raudoitusverkko, höyryputki ja höyrysuutin.
  6. Valaistus. Katto-, seinä- ja istuinvalaisimet
  7. Tuoksupumppu.
  8. Lisätarvikkeet. MP3-soitin, kaiuttimet, höyrystimen puhdistusaine, aromitiiviste

Laita valitut tuotteet ostoskoriin, sen jäkeen siirry koriin, josta näet sekä tuote- että rahtihinnan.


Suunnitteluvaiheet

Ennen höyrysaunan suunnittelemista pitää välttämättä valita hyvin tuuletettu tila, johon sauna tulee rakentumaan. Se voi olla esim. talo tai joku muu erillinen rakennus. Höyrysaunan katto ja seinät on oltava kiviharkoista ja kipsilevyistä. Suora katto ei sovi höyrysaunaan. Jotta höyrytipat pystyvät valumaan hitaasti katosta seinille, höyrysaunan katto pitää olla kupolin, holvin tai kaaren muotoinen. Suositellaan, että höyrysaunan lattiapinta olisi kivinen ja sen päällä on keraamista kaakelia. Lisäksi lattia pitää olla mieluummin lämmitettävä ja hieman kallistunut poistokanavan suuntaan. Höyryssaunan koko lasketaan sille, että jokaiselle pitää jäädä noin 2-3 m3 koko saunan tilasta ja korkeus pitää olla 2-2.4 m.

Turvallisuussyistä höyrystin, tuoksupumppu ja muut sähkölaitteet on asennettava erilliseen kuivaan tilaan 1 m3 etäisyydelle 7m höyrysaunasta.Samassa tilassa pitää olla kytkentämahdollisuus vesisyöttö- ja vesipoistojärjestelmään sekä sähköverkkoon. Valittaessa höyrystimen mallia kannattaa perehtyä huolellisesti käyttöohjeisiin ja tarvittaessa ottaa yhteyttä asiakastukeen. Lisäksi sinun on etukäteen selvitettävä verkon teho (kW) ja sähkösyötön tyyppi, eli 220V (1 vaihe) tai 380V (3 vaihetta). Sähköjärjestelmässä on käytettävä kuumankestävää johtoa ja kosteuskestäviä valaisimia (jännitys enintään 24V ja kosteuskestävyyskerroin vähintään IP 65). Oiken valittu valaistus tekee saunaasi erittäin houkuttelevaksi ja ainutlaatuiseksi.

Höyrysaunan ovi pitää olla karaistua lasia alumiinikarmissa ja ulospäin avattavana.

Turvallisuusääntöjen mukaan sähkölaitteiden asennusta hoitaa pelkästään ammattitaitoinen sähkömies. Kaikki vesijärjestelmään ja viemäristöön liittyviä töitä tekee ammattitaitoinen putkimies.

Käytä höyrysaunan suunnittelupalveluamme hyväksesi! Täyttäen sähkölomakkeen saat höyrysaunasi piirroksen ja 3D-kuvan 4-6 päivän sisällä. Jos olet vaikkapa jonkin verran käyttänyt työkaluja ja sinulla on tästä vähän kokemusta, niin kaikki onnistuu epäilemättä. Heti kun saat paikan valittua, johon aiot rakentaa höyrysaunan, ota rohkeasti meihin yhteyttä! Olemme valmiita ryhtyä heti töihin!


Teknisten laitteiden asennus

Ensin saunassa täytyy vetää anturin-, valaistus-, kaiuttimien ja muiden laitteiden johdot (ks. piirros). Asenna saman tien höyryputki mieluummin oven vastaiseen seinään, eli mahdollisen turvalliseen kohtaan välttääkseen palovammoja. Ennen höyryputken asentamista kannatta perehtyä höyrystimen asennusohjeisiin.

Seuraavana asenna lasiovi. Lasiovi on asennettava siten, että lattiasta lasioven alareunaan jää noin 25 – 40 mm väliä, mitä tarvitaan parempaan ilmanvaihtoon höyrysaunassa. Turvallisuussyistä ovi pitää olla ulospäin avattavana.


Tuuletuksen asennus

Höyrysaunassa pitää olla oikein asennettu ja kunnolla toimiva tuuletus. Väärin asennettu tuuletus ja huono ilmanvaihto voivat aiheuttaa sienen ja homeen ilmestymistä, mikä saattaa olla hyvinkin epäterveellistä. Raikaan ilman virta pääsee saunaan oven alta, tai huoneessa olevan pakkotuuletuksen venttiilistä. Sen jälkeen asenna tuuletusputki (Ø 100mm), jossa on ilmanpoisto ja kiinnitä poistoilmaventtiili ilmanpoistoon. Suositellaan, että poistoilma pystyy lähtemään tuuletusputken kautta saunasta ulos. Jos sitä ei onnistu tehdä, niin poistoilma voi hyvinkin päästä myös yleiseen tuuletusjärjestelmään. Ilmankuivain (höyrynerotin) täytyy myös asentaa saunaan.


Katon asennus

Jos päätät rakentaa holvi- tai kaaren muotoisen katon, kannattaa ensin tehdä kattokehys valmiiksi, johon kattopaneelit kiinnitetään ruuvien ja liimaliuoksen avulla.


Seinien ja höyryistuimen asennus

Seinäpaneelit on laitettava pitkin saunahuoneen seiniä, ja ne voidaan joko liimata tiiviisti keskenään tai kiinnittää seinään ruuvien, tai liimaliuoksen avulla. Paneloinnin aikana on etukäteen porattava rei’iät siihen kohtaan, johon tekniset laitteet on tulossa. Seinäpaneelit, kattokehys- ja paneelit on laitettava tosi tarkasti, koska tästä riippuu saunahuoneen lopullinen viimeistely. Viimeistelytöiden päättyään voi siirtyä höyryistuimen asentamiseen. Höyryinstuin kiinnitetään lattiaan ja seinään liimaliuoksen avulla. Jos kyseessä on valaistu höyryistuin, niin siihen on vedettävä kuitu- tai sähkökaapeleita.


Vedeneristys

Kuumalla höyryllä on tosi vaikuttava läpäisykyky. Tästä syystä höyrysaunan sisäpinnat pitää olla kunnolla eristetty. Saunapaneelien ja istuimen ulkopintoihin kiinnitetään raudoitusverkko ja sen päälle laitetaan vedeneristysmateriaalia. Kuivattua pintaa saa kaakeloida ja kaakelin väliset saumat on täytettävä erityisellä aineella.


Höyryistimen asennus

Turvallisuusääntöjen mukaan sähkölaitteiden asennusta hoitaa pelkästään ammattitaitoinen sähkömies. Kaikki vesijärjestelmään ja viemäristöön liittyviä töitä tekee ammattitaitoinen putkimies.

Asenna ja sen jälkeen käynnistä höyrystin nojautuen asennusohjeisiin. Tarvittaessa voit asentaa suutinsuojan, joka estää höyryn osumasta kasvoihin. Epävarmuuden sattuessa ota yhteyttä ammattilaiseemme.


Höyrysaunan käyttö

Sen jälkeen, kun kaikki rakennustyöt on tehty, voit käynnistää höyrystimen. Ohjauskeskuksessa aseta lämpötila 40-55°С

Jos höyrystimen teho riippuen saunahuoneesta on oikein valittu, sauna tulee käyttövalmiiksi noin 30-40 minuutin kuluttua

Höyrystimen kunnossapito edellyttää hoitoa, joka pitää tehdä 100 työtunnin päästä. Sitä varten on käytettävä puhdistuasainetta.


Arvioitu hinta ja tuotteiden valikoima

Höyrysaunan rakennusmateriaalien arvioitu hinta: alkaen 2500 EUR (vadeneristys- ja viimeistelymateriaalit eivät sisälly hintaan). Saunan koko 2m x 2m x 2.2m.

Tuotteiden valikoima:

Tuotteen nimiMäärä
WEDI VEDENERISTYSLEVY 30x600x2400mm4 kpl
WEDI VEDENERISTYSLEVY 20x600x2400mm13 kpl
WEDI ALUSLEVY GALVANOITU (100 kpl)2 pakkausta
WEDI 6108 kpl
WEDI 3603 pussia
HÖYRYSAUNAISTUIMET V-42 m
MIRA 5300 NETFIX2 pussia
EPS-ERISTELEVYN RAUDOITUSVERKKO2 rullaa
Cariitti Trendline VPL20L SET1 kpl
HÖYRYSAUNA LED VALO, 1W/12V IP683 kpl
LED VIRTALÄHDE, EI-VEDENPITÄVÄ (5-30A), 5A1 kpl
SAUNAN HÖYRYSTIMET EKSA ULTIMATE SET1 kpl
RST PUTK4 m
VEDENKESTÄVÄ STEREOSETTI1 kpl
HÕYRYSAUNA OVI 7x20, Kirkas1 kpl

ENJOY YOUR BATH!